Nadal ima opaku bolest: Šokantni navodi španskih medija – oglasili se i doktori!


Španski teniser Rafael Nadal, eliminisan je sa Australijan opena, prvog turnira na kome je u ovoj godini nastupao na kome ga je takođe mučila povreda donjeg dijela leđa. Stoga njegova igra nije izgledala baš onako na kakvu na se navikao. Međutim, španski mediji prenose izjave tamošnjih ljekara koji smatraju da Nadal ima problem pod stručnim nazivom Miler-Vajsova bolest.

- Marketing -

Pomenuta bolest napada kosti stopala, a vremenom se širi i na druge dijelove tijela, posebno koljena sa kojima je Nadal često kuburio.

Navodno, Nadal je za ovu bolest saznao još 2005. godine kada je imao prve manje povrede, ali mu je tada rečeno da se veći simptomi javljaju u kasnijem životnom dobu.

– Teško je zaključiti da se radi o ovoj bolesti dok je u ranoj fazi. Doktori postanu sigurni tek kada ona napreduje. Bol se pojavljuje u središnjem i zadnjem dijelu stopala, ti dijelovi oteknu, a bol se zatim prenosi gore, preko skočnog zgloba do koljena. Dok pacijent hoda ili trči, situacija se pogoršava – riječi su ljekara koje su prenijeli španski mediji.

Postoji mogućnost ublažavanja ovih problema posebnim anatomskim patikama, specijalno dizajniranim, za čime će Španac sigurno prosegnuti, ukoliku su ovi navodi istiniti.

Istina je da je Miler-Vajsova bolest nedovoljno istražena, ali se podvlači da će teško moći onako da se kreće i proklizava na terenu kao u najboljim danima.

Podsjetimo, Nadal je nedavno otkazao učešća na turnirima u Roterdamu i Akapulku i ne očekuje se na terenu prije početka sezone na njegovoj omiljenoj podlozi, šljaci, prenosi “Srbija Danas“.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano