Povezano

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!– Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! – istakla je Ružičić na Twitteru.

Načelnica opštine Jezero i funkcionerka SNSD-a Snežana Ružičić komentarisala je danas jučerašnje održavanje sastanka političkih direktora Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC), ali i obraćanje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika nakon toga te kazala da bi oni “sa Milom i u HDZ”.

- Marketing -

“Da li stranci znaju da smo mi članstvo u SNSD-u zbog Mile Dodika? Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!!“, istakla je Ružičić na Twitteru.

Podsjetimo, Upravni odbor Vijeća za provedbu mira juče je još jednom potvrdio svoje neupitno opredjeljenje za teritorijalni integritet i temeljnu strukturu BiH kao jedinstvene i suverene države, koja se sastoji od dva entiteta. Upravni odbor je ponovio da entiteti nemaju pravo na otcjepljenje od BiH i da oni pravno postoje samo na osnovu Ustava BiH.

Nakon sjednice PIC-a, član Predsjedništva BiH Dodik je komentarisao taj sastanak te upitao “ko je ovlastio tu grupu zemalja da to radi”, zbog toga što u tome sastavu nema Rusije, te po njegovom mišljenju, to tijelo nije “ni obavezujuće niti legalno” da bi se bavili Bosnom i Hercegovinom.

“Ovaj sastanak PIC-a ništa ne znači“, izjavio je Dodik te ponovio da za njega visoki predstavnik ne postoji te da samim tim, kako je naveo, po njemu, ne postoji ni OHR.

- Marketing -

Najnovije

Popularno