37.7 C
Kakanj
Srijeda, 28 Jula, 2021

Na Vrhovnom sudu FBiH počeo pretres u slučaju “Dženan Memić”

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


Ljubo i Bekrija Seferović su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je Memić teško povrijeđen, ali ih je Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio krivice.
Vrhovni sud Federacije BiH dva puta je ukinuo presudu Kantonalnog suda, i postupak je trenutno na Vrhovnom sudu.
Dženan Memić (21) preminuo je 15. februara 2016, nakon teških povreda koje je zadobio 8. februara iste godine, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži.
Sud BiH za nekoliko osoba odredio pritvor
Podsjetićemo da je za nekoliko osoba u slučaju “Dženan Memić” Sud Bosne i Hercegovine odredio pritvor. Radi se o pritvoru za Zijada Mutapa i Hasana Dupovca.
Zijad Mutap je otac Alise Ramić (Mutap) i on je osumnjičen za ometanje istrage u slučaju “Dženan Memić”. Uhapšen je zajedno sa Hasanom Dupovcem, tadašnjim šefom Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage, koji je prvi razgovarao s ocem stradalog Murizom Memićem i pritom mu otkrio informacije o stradanju njegovog sina, a koje nisu službeno zabilježene.
Produžen je i pritvor Josipu Bariću, službeniku MUP-a KS za mjesec dana, koji se sumnjiči zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal a vezi sa krivičnim djelom protivzakonito posredovanje i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela iz KZ-a Federacije BiH. prenosi “N1“.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO