25.7 C
Kakanj
Utorak, 3 Avgusta, 2021

Na stadionu FK “Rudar” Kakanj u toku pripreme za veliki nogometni spektakl

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Na stadionu FK “Rudar” Kakanj ovih dana se odvijaju radovi na pripremi stadiona za odigravanje prijateljske utakmice između mladih nogometnih reprezentacije BiH i Turske.

U toku je farbanje svlačionica, presvlačenje spužvama klupa u svlačionicama, radovi u tunelu, postavljanje stiropora na zid ispod tribina…

Prošle sedmice stadion je obišla komisija Fudbalskog saveza BiH koja je ukazala na potrebu za određenim manjim radovima i korekcijama. Zajedno sa komisijom stadion je obišao i selektor mlade nogometne reprezenacije BiH Darko Nestorović.

Svim ljubiteljima nogometa u Kaknju, svim navijačkim grupama, ljudima koji istinski nose u srcu Kakanj i domovinu BiH, najavljujemo još jedan veliki spektakl koji će dogoditi u našem gradu.

U utorak, 31. marta 2015. godine, na stadionu FK “Rudar” Kakanj, sa početkom u 14:00 sati, bit će odigrana prijateljska utakmica između mladih nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Turske.

U Kakanj, dakle , dolaze izabranici selektora U21 nogometne reprezentacije BiH Darka Nestorovića, rođenog Kakanjca.

Darko Nestorović je odrastao u jednoj od kakanjskih lamela, njegovi roditelji su bili prosvjetni radnici u osnovnoj školi u Donjem Kaknju, a sa 17 godina je debitirao za FK “Rudar” Kakanj, saznajemo od Mate Komše, doajena novinarstva u Kaknju.

U zenički “Čelik” je prešao 1985. godine,  nastupao je i za nogometne klubove “Rad” i “Rijeka”, a potom i za druge inostrane klubove.

Nastupao je i za juniorsku reprezentaciju bivše SFRJ zajedno sa Draganom Stojkovićem Piksijem, Darkom Pančevom i drugim igračima.

Sada dolazi u svoj rodni Kakanj u ulozi selektora U21 nogometne reprezentacije BiH.

Pozivamo sve građane Kaknja, sve ljubitelje nogometa i općenito sporta, navijačke grupe “Green Firm”, “Crvena legija” i “Gusari” i sve druge navijačke grupe i pojedince okupljene oko kakanjskih sportskih klubova, da uložimo svi zajedno maksimalne napore kako bi se Kakanj adekvatno pripremio za ovaj veliki sportski događaj, te da masovnim prisustvom na utakmici pokažemo koliko volimo nogomet, našu reprezentaciju, naš grad i općenito sport.

U razgovore u vezi odigravanja ove utakmice u Kaknju već neko vrijeme uključen je općinski načelnik Nermin Mandra, a za pomoć pri dobijanju domaćinstva za ovaj veliki sportski spektakl posebno zahvaljujemo Nijazu Merdanoviću, velikom sportisti i sportskom radniku iz Kaknja.

 WP_20150320_012 WP_20150320_001 WP_20150320_003 WP_20150320_006-1 WP_20150320_008 WP_20150320_011Radovi na stadionu FK “Rudar” Kakanj

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO