Povezano

Na putevima u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda, nužna oprezna vožnja


Na putevima u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda, a zbog niske temperature poledice ima i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).
Sniježnih nanosa ima mjestimično na putevima Priluka – Glamoč – Mlinište, Kazanci – Bosansko Grahovo – Resanovci, Ripač – Vrtoče – Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac – Oštrelj – Drvar.
Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. U Hercegovini i zapadnoj Bosni skrećemo pažnju na jak vjetar. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.
Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.
Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju puteve: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Jablanica – Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).
Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.
Zbog loših uslova za vožnju u Hrvatskoj na graničnom prelazu Izačić obustavljen je saobraćaj za šlepere i teretna vozila sa prikolicom. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

- Marketing -

Najnovije

Popularno