Na putevima u BiH u jutarnjim satima pojačana frekvencija vozila

Popularno

Povezano


Na putevima u Bosni i Hercegovini u jutarnjim satima pojačana je frekvencija vozila, pa iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) vozače pozivaju na maksimalno opreznu vožnju, javlja Anadolu Agency (AA).
Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetuju češće pauze.
Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.
U tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) tokom dana u funkciji su obje trake. U vremenu od 20 sati do pet sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla – Kalesija (dionici Simin Han – Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do šest sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Danas i sutra od sedam do 18 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Jezero – Šipovo. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativni pravac Šipovo – Baraći – Mrkonjić Grad.
Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

- Marketing -

Najnovije