Na području Kaknja upisano 439 prvačića

Na području Općine Kakanj, u ukupno šest osnovnih centralnih škola sa svojim podružnicama, upisano je 435 prvačića. Za ove prvačiće počinje jedno novo životno poglavlje, koje će narednih pet godina provesti sa svojim učiteljima.
Prvi susret sa novom okolinom, prostorom, nekim novim prijateljima i učiteljima koje će ih kroz obrazovanje voditi narednih pet godina, karakteriše prvi školski dan ovih mladih ljudi, osnovaca, prvačića. Nakon prigodnog programa dobrodošlice u OŠ MMB Kaknju, prvačići su raspoređeni u svoja odljenjenja.U školske prostorije,u mjesto gdje će naučiti mnogo toga lijepog i korisnog, njih je na području Općine Kakanj zakoračilo 435. Mnogi od njih se raduju početku nove školske godine.
Učitelji su spremno dočeli prvačiće koje će učiti narednih pet godina, i kako kažu, svaku put je novi početak
U OŠ „Rešad Kadić“ upisano je ukupno 27 prvačića, 17 u centralnu školu u Brnjicu a 10 u područnoj školi u Kreševcu.
U OŠ „Ahmed Muradbegović“ Donji Kakanj ukupno je upisano 45 prvačića u centralnoj i pet područnih škola.
U OŠ „15 april“ Doboj Kakanj ukupno je upisano 67 prvačića , u Centralnoj 47 a 26 u ostalih pet područnih škola. U OŠ Omer Mušić u Brežanima ukupno upisano 45 učenika, 25 u centralnoj a 20 u područnim školama.
U OŠ „Hamdija Kreševljaković“ upisano je 135 učenika u pet odjeljenja. U odnosu na prošlu godinu, zabilježeno je povećanje upisa broja prvačića za jedno odjeljenje.
Zabilježen je porast upisanih učenika i u OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj. U OŠ „MMB“ ukupno je upisano 118 prvačića , 82 u centralnoj, 36 u područnim školama, s tim da se prvi put od rata u PŠ u Bijelim Vodama kompletirano jedno odjeljenje prvačića. U odnosu na proteklu godinu, formirano je još jedno odjeljenje prvačića.
Posebno raduje vijest da se u područnoj školi u Bijelim vodama prvi put poslije rata formiralo odjeljenje prvog razreda.

[doptg id=59]

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.