Na istoku Ukrajine nađena masovna grobnica

Masovna grobnica s oko 440 grobova pronađena je u gradu Izjumu na istoku Ukrajine nakon što je oslobođen od ruske kontrole, rekao je visoki policijski časnik za Sky News.

Serhij Bolvinov, glavni policijski istražitelj za regiju Harkiv, rekao je da će sva tijela biti ekshumirana i odvedena na forenzičko ispitivanje. Kazao je da su tijela pojedinačno pokopana na improviziranom mjestu.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Policijski službenici također su pronašli niz drugih grobnih mjesta otkako su počeli istraživati zločine ​​koji su počinjeni u dijelovima regije Harkiv koji su mjesecima bili pod ruskom kontrolom, ali su sada ponovno u ukrajinskim rukama.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Znamo da su neki strijeljani”

“Mogu reći da je to jedan od najvećih ukopa u jednom oslobođenom gradu, koji sadrži više od 440 grobova. Oko 440 tijela je pokopano na jednom mjestu”, rekao je Bolvinov.

Na pitanje može li reći kako su stradale žrtve, odgovorio je: “Znamo da su neki strijeljani, neki su poginuli od topničke paljbe, neki su poginuli zbog zračnih napada… Također imamo informacije da dosta tijela još nije identificirano tako da će se uzroci smrti utvrditi tijekom očevida”, zaključio je.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...