18.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta


Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BiHAMK) su u srijedu apelovali na sve vozače da budu maksimalno opezni i da izbjegavaju rizična preticanja, javlja Anadolu Agency (AA).
”Ne zaboravite vezati sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, bez obzira koliko kratko vožnja trajala. Također, nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju. Uvijek koristite autosjedalicu”, navodi se u saopćenju.
Iz BIHAMK-a naglašavaju da na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se usporeno, preticajnom trakom.
Do kraja ovog mjeseca u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) tokom dana naizmjenično je propuštanje vozila, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 4.30 sati).
Na putu Tuzla – Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj, upozoravaju iz BIHAMK-a.
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj – Rudanka, Stolac – Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje – Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići – Živinice.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO