37.7 C
Kakanj
Srijeda, 28 Jula, 2021

Na graničnim prelazima BiH trenutno se ne čeka duže od 30 minuta

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


Zbog visokih dnevnih temperatura iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) preporučili su da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, javlja Anadolu Agency (AA).
U toku su radovi u tunelima Ivan i Crnaja (Tarčin-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 5 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici (na autoputu A-1), saobraća usporeno, jednom trakom.
Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica).
Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.
Granični prelazi Gabela-Gabela Polje I, Bosanska Dubica- Hrvatska Dubica, Vaganj-Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do-Slano i Duži–lmotica u naredna tri mjeseca su otvoreni kao međunarodni granični prelazi.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO