Na ekranu je uvijek vesela i raspoložena, a iza osmijeha krije se strašna tuga: “Silovali su me ispred supruga, a desetak godina kasnije sam se razboljela”

Iako je u javnim nastupima uvijek vesela i dobro raspoložena, lijepa glumica iza sebe ima traumatičan život i potresnu priču.

Fren Drešer dala je nedavno veliki intervju za CNN gde je detaljno opisala kako je 1985. godine doživjela najveću traumu u životu. Tada su provalnici upali u njenu kuću i silovali nju i njenu prijateljicu dok je Frenin tadašnji suprug Piter Mark Džejkobson bio vezan i imao povez preko očiju.

U tom trenutku nismo znale da su silovatelj i njegov brat bili na uslovnoj slobodi. Jeziva je pomisao da je bio u zatvoru, potom pušten i da je poslije svega to uradio. Kako imam fotografsko pamćenje, pomogla sam policiji i ilustratoru da napravi skicu prema kojoj je kasnije zločinac i pronađen i priveden – ispričala je u intervjuu Fren. Ona je u trenutku silovanja imala 28 godina.

Makar sam nakon traume imala i završetak, a mnoge žene ga nemaju. Znam da je taj čovjek zatvoren i da nikad više neće imati priliku da uradi nešto slično, ne moram da strahujem da je iza nekog ćoška i da vreba. Poslije te noći smogla sam snage da sve ispričam prijateljima, ali nisam mogla da kažem roditeljima – kaže Fren.

Ovo nije prvi put da govori o svojoj traumi. Rekla je i da je zbog silovanja oboljela od raka grlića materice.

Desetak godina nakon tog događaja, meni je dijagnostikovan rak grlića materice. Zaista mislim da postoji veza između te dvije stvari, jer godinama nisam mogla da se izborim sa duševnim bolom koji sam osjećala zbog silovanja – izjavila je Fren u jednoj emisiji.

Fren je mnogo godina patila od post-traumatskog stresa, što je rezultiralo bolešću.

Završila sam baš sa rakom grlića materice, što nije slučajnost. Jednostavno, moje tijelo se slomilo i to je izazvalo bolest – ubeđena je glumica.

Pokušala je da nastavi dalje.

Poslije silovanja nikada ne možete biti isti. Ali, kada rana prestane da bude svježa, tada ste spremni da svojoj boli date smisao. To je ono što ja uvijek radim – iskrena je Fren.

 

 

(Kakanj-X / Film i TV – (KX) )

Možda vam se svidi

Leave A Reply