Povezano

Na dionicama u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega i leda zbog čega je nužna oprezna vožnja


Na dionicama u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega i leda, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolu Agency (AA).
Poledice ima i na dionicama preko mostova, kao i na prilazima tunelima. Upozoravaju i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u sjeverozapadnim krajevima, kao i na učestale odrone. Vozačima savjetuju oprezniju vožnju, te da na put ne kreću bez zimske opreme.
Na putu Vrbaška – Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banjaluke i Prijedora.
Na magistralnom putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).
Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo – Kladanj – Tuzla (Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari), Konjic – Jablanica – Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila – Žepče (Želeće), Blažuj – Gromiljak (Radanovići), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

- Marketing -

Najnovije

Popularno