21.4 C
Kakanj
Četvrtak, 5 Avgusta, 2021

Muzur poručio Izetbegoviću da mu je “žena iskliznula iz ruku”, dobio je žestok odgovor: ‘Ovo je skandalozno i nezabilježeno…’

spot_imgspot_imgspot_imgspot_imgNačelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, sinoć je putem Facebooka poručio predsjedniku SDA, Bakiru Izetbegoviću, da mu je “žena iskliznula iz ruku”.

Muzur je taj komentar uputio na Izetbegovićevu izjavu o tome kako je Vladi i Kriznom štabu KS korona iskliznula iz ruku.

Takav Muzurov komentar naišao je na osude dijela javnosti, a danas je načelnik Općine Iližda dobio žestok odgovor na svoju opasku. Naime, njemu se danas obratila zastupnica SDA u Skupštini KS. Jasmina Biščević-Tokić.

Biščević-Tokić je poručila da ovakav istup Muzura najbolje govori kakav je njegov politički kapacitet.

– Skandalozni istup načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura mnogo govori o njegovim političkim kapacitetima, ali je mnogo glasnija i znakovitija tišina iz njegove stranke Narod i pravda i izostanak reakcije na uvrede koje Muzur iznosi u javnom prostoru, saopćila je zastupnica SDA u Slupštini Kantona Sarajevo, Jasmina Biščević-Tokić.

Ona se pita da li Muzurov istup govori o tome kako žene moraju biti pod kontrolom muškaraca.

– Iznenađuje šutnja iz NiP-a na ovakve prizemne uvrede njihovog istaknutog člana, a naročito žena iz te stranke koje šutnjom pristaju na Muzurov koncept prema kojem trebaju biti u rukama muškaraca i ne smiju „iskliznuti“ iz njih. Kampanja koja se pokušava voditi u Kantonu Sarajevo, a kojoj se Muzur priključio vrijeđajući žene i njihovu ulogu u društvu, nezabilježena je zloupotreba epidemiološke situacije u političke svrhe, navodi Biščević-Tokić.

Zaključila je da ovakvo politiziranje i korištenje teške epidemiološke situacije za političke poene, nije zabilježeno nigdje u svijetu.

– Ovakvi pokušaji politiziranja pandemije koronavirusa nisu zabilježeni nigdje u svijetu i svjedočimo im samo u Kantonu Sarajevo, gdje određene političke grupacije na taj način pokušavaju prikriti svoju odgovornost za aktuelnu epidemiološku situaciju i prikupiti poene na račun zdravlja i života građana ovog kantona, ali i ostalih teških pacijenata koji se liječe u KCUS-u. I kao zastupnica i kao zdravstveni radnik im poručujem da odustanu od takvih pokušaja jer će posljedice takvog djelovanja, pored pacijenata, trpjeti i oni sami, s obzirom da im građani neće oprostiti politiziranje i ugrožavanje njihovih života, navela je Jasmina Biščević-Tokić.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO