Muškarac u Bosanskom Brodu skinuo šahovnicu s auta: Evo zašto sam to učinio

U Bosanskom Brodu došlo je do incidenta kad je muškarac srpske nacionalnosti skinuo šahovnicu s auta slavonskobrodskih registracija.

Njegovo ime je Milan Stolić i javio se portalu Index.hr kako bi objasnio zašto je to učinio.

“Vidite, svi znamo da su ratne godine davno bile i prošle, ali rane su ostale. Ja sam dijete ratnog vojnog invalida, živimo tu gdje živimo, na granici, u samoj vatri… Nikad se nisu dešavali ozbiljniji problemi i nikad ne bi da ne dolazi do ovakvih provokacija. Ovo je većinsko srpsko stanovništvo, a ljudi iz Hrvatske redovno prelaze zbog trgovine i nikad se ne dešavaju ekscesi”, rekao je Stolić za Index.

“Ali nama je zabranjeno preći u Hrvatsku kad idemo u Srbiju na utakmicu, znači samo da prođemo kroz državu nema zadržavanja. Ovo što sam učinio, učinio bih opet i učinit ću ako dođe do toga. Naišao sam na šahovnicu, skinuo to sa haube i otišao naći vlasnika auta da mu objasnim i da ga upozorim da to nije u redu i da više ne dolaze s takvim provokacijama ovamo. Možemo živjeti u miru ako se poštujemo, ako država neće zaštititi svoja obilježja i ako pušta na granici moramo mi”, kazao je Stolić.

Bosanski Brod je grad i središte istoimene općine na krajnjem sjeveru Republike Srpske u BiH.

Možda vam se svidi

Leave A Reply