― Marketing ―

Muškarac supruzi zapalio stan: Posuo benzin po sećiji, krevetu…

- Marketing -

Migdad Hodžić (1969) je optužen zbog paljevine i počinjenog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti.

Prema optužnici koju je podiglo Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, a koju je potvrdio Općinski sud u Travniku, on je 6. oktobra ove godine u Vitezu zapalio stvari u stanu B. I. sa kojom je bio u vanbračnoj zajednici.

– On je benzin posuo po ugaonoj sećiji u dnevnom boravku, kao i po bračnom krevetu u spavaćoj sobi, a potom ih zapalio upaljačem. Nakon toga je stan zaključao i napustio svjestan da vatra može zahvatiti i druge stanove, jer se radi o stambenoj zgradi koja ima tri sprata sa devet stanova u istom ulazu i da može izazvati opasnost za život ljudi ili imovinu većeg opsega, a što je spriječeno brzom intervencijom vatrogasaca, navodi se u optužnom aktu. Tom prilikom spavaća soba je izgorjela u cijelosti, balkonska vrata sa prozorom u spavaćoj sobi i djelomično dnevni boravak, dok je hodnik, kupatilo i kuhinju zahvatio dim. Optuženi će se uskoro pojaviti u sudnici radi izjašnjenja o krivici, piše Oslobodjenje.ba.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...