― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Muškarac (45) troši milione dolara da bi se pomladio

- Marketing -

Bryan Johnson, 45-godišnjak koji je potrošio dva miliona dolara u pokušaju da vrati godine unazad, otkrio je specijalnu spravu koja daje efekt jednak izvođenju 20.000 trbušnjaka u samo 30 minuta.

Johnson pokušava da se podmladi pomoću intenzivnog i skupog eksperimentalnog medicinskog programa koji je nazvao Project Blueprint te tvrdi da je uspio postići kapacitet pluća i kondiciju 18-godišnjaka.

Radio je sa timom od 30 ljekara kako bi pažljivo pratili svaki dio njegovog tijela i nivoe kondicije u pokušaju da vrati godine.

- Marketing -

Prema planu, Johnson vježba najmanje sat vremena svaki dan, uključujući tri treninga visokog intenziteta sedmično.

Dio njegove rutine vježbanja uključuje posebnu spravu za koju kaže da njegovom tijelu daje ekvivalent od 20.000 trbušnjaka u samo pola sata, a demonstrirao je kako to izgleda u videu koji je objavljen na TikToku.

„Osjećaj je da vam izvlači cijeli želudac. Kao da ga iščupaš“, otkrio je, dodajući: „Mislio sam da će me sve boljeti nakon ovog, ali nije tako“, navodi on, prenosi Index.hr.

Objasnio je kako se zbog korištenja sprave „nikada nije osjećao jačim“, a osim disciplinovanog vježbanja, posvećen je strogoj veganskoj dijeti koja uključuje unošenje tačno 1977 kalorija dnevno.

Osim toga, svake večeri odlazi na spavanje u isto vrijeme, i to nakon što provede dva sata noseći posebne naočale s plavim svjetlom.

- Marketing -