Musa: U boljoj smo poziciji nego Italija

0

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine se već drugi dan priprema u Trening kampu NSBiH u Zenici za start takmičenja u Ligi nacija. Na početku druge sezone najnovijeg UEFA-inog projekta Zmajevi će gostovati kod Italije 4. septembra, a potom će tri dana kasnije u Zenici ugostiti Poljsku. Najbolja fudbalska selekcija od danas je kompletna.
 
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine se već drugi dan priprema u Trening kampu NSBiH u Zenici za start takmičenja u Ligi nacija.
Na početku druge sezone najnovijeg UEFA-inog projekta Zmajevi će gostovati kod Italije 4. septembra, a potom će tri dana kasnije u Zenici ugostiti Poljsku.
 
Najbolja fudbalska selekcija od danas je kompletna, što je potvrdio i Slaven Musa, jedan od asistenata u stručnom štabu Dušana Bajevića.
 
Jučer nam je nedostajao Toni (Šunjić op.a) radi problema u komunikaciji sa letovima. On nije mogao doći prije, a jutros se priključio ekipi – kazao je Musa.
Bajevićev pomoćnik tvrdi kako bi naš tim mogao biti u prednosti u duelu sa Italijom koji igramo u Firenci.
 
Ako pogledamo realno sigurno da smo mi možda u boljoj situaciji nego što su naši protivnici Italijani, zatpo što su oni kasno završili prvenstvo. Oni se praktično tek okupljaju za početak priprema, a mi od naših 25 igrača imamo njih 10-12 koji praktično igraju već cijeli mjesec i imaju pet-šest utakmica. U jednom su dobrom trenažnom procesu i možda u tome vidimo neku našu prednost u odnosu na naše protivnike. Generalno, dok ne vidimo kako će to biti na utakmici ne možemo dati neku konačnu ocjenu. Pauza je ostavila traga na nas, baš kao i na naše rivale – naglasio je Musa.
Video pogledajte OVDJE.
Hayat.ba