1.3 C
Kakanj
Srijeda, 20 Januara, 2021

MUP ZDK: Upriličena podjela 7 novih policijskih vozila

Danas, ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, upriličena je podjela novih policijskih vozila policijskim stanicama i organizacionim jedinicama koje djeluju u sastavu Ministarstva. Ključeve vozila su uručili ministar unutrašnjih poslova Nikola Arsenić i policijski komesar Semir Šut, a ovom prilikom je dodijeljeno sedam specijalnih vozila marke „Dacia Dokker“, ukupne vrijednosti oko 210.000,00 KM. Tačnije, radi se o četiri specijalna policijska vozila za privođenje, u koja je ugrađena posebna oprema i uređaji i tri civilna vozila.

Navedena sredstva su planirana i predviđena Planom kapitalnih ulaganja Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu.

Podjela navedenih vozila predstavlja nastavak kontinuiranih aktivnosti ovog ministarstva, koje se preduzimaju sa ciljem što boljeg i kvalitetnijeg opremanja policijskih službenika u materijalno-tehničkom smislu, te je pokazatelj i potvrda velikog truda i napora na usavršavanju rada, profesionalnog postupanja i efikasnijeg djelovanja policijskih službenika na zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranju visokog stepena bezbjednosti na području našeg kantona.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO