MUP ZDK: Na području Kantona javni red i mir narušen u deset slučajeva, dva lica zadobila lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U toku noći 15/16.01.2018. godine, u ulici Londža, izvršena je teška krađa u kiosk kojom prilikom je od strane nepoznatog lica otuđena određena količina cigareta. Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 16.01.2018. godine, u 18,00 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, u ugostiteljskom objektu od strane policijskih službenika lišeno je slobode lice D.S., iz Zenice, kod kojeg je izvršenim pregledom pronađena praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta a navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

U toku noći 15/16.01.2018. godine, u naseljenom mjestu Orahovica, izvršena je teška krađa u garažu vlasništvo lica L.I. Tom prilikom je otuđena određena količina električnog alata. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Zavidovići

U toku noći 15/16.01.2018. godine, u mjestu Laz, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf”, registarskih oznaka T52-J-187, vlasništvo lica O.S., iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Vareš

U toku noći 15/16.01.2018. godine, u mjestu Vijaka, izvršena je teška krađa u ugostiteljski objekat “FM”, vlasništvo lica F.N., kojom prilikom je otuđena određena količina novca i jedan TV aparat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Vareš.

Žepče

U toku noći 15/16.01.2018. godine, u naseljenom mjestu Begov Han, izvršena je teška krađa u trgovinsku radnju “Dinex Comerc”, vlasništvo lica M.F., kojom prilikom je otuđena određena količina novca, cigareta, alkoholnog pića i prehrambenih artikala. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

SAOBRAĆAJ

Visoko

Dana 16.01.2018. godine, u 17,20 sati, na autoputu A-1, u mjestu Dobrinje, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Škoda Fabia”, registarskih oznaka A04-T-165, kojim je upravljalo lice V.S., iz Konjica, putničko motorno vozilo marke “Suzuki”, registarskih oznaka J30-T-463, kojim je upravljalo lice U.Ž., iz Doboja i putničko motorno vozilo marke “VW Bora”, registarskih oznaka M83-T-193, kojim je upravljalo lice R.M., iz Doboja. U ovoj nezgodi lica U.Ž. i L.M., iz Doboja, su zadobila teže tjelesne povrede. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica zadobila povrede neutvrđenog stepena, jedno lice je lakše povrijeđeno, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

avatar