MUP ZDK: Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica  zadobila lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 19.02.2018. godine, u 00,40 sati, u ulici ZAVNOBIH-a bb, u stanu vlasništvo lica B.S., od strane lica B.A., iz Zenice, izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti na način da je navedeno lice iz vatrenog oružja, tačnije pištolja, ispalilo jedan hitac, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, kojom prilikom je sporno oružje oduzeto a lice B.A. lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 19.02.2018. godine, u 21,05 sati, u ulici Zmaja od Bosne, od strane lica M.S., iz Zenice, je izvršeno oštećenje putničkog motornog vozila marke “Nissan”, registarskih oznaka M16-K-382, vlasništvo lica R.S., iz Zenice. Policijski službenici su navedeno lice lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje.

Dana 19.02.2018. godine, u vremenu od 03,00 do 03,30 sati, u ulici Crkvice kod broja 48, od strane nepoznatog lica je izvršena teška krađa u kiosk “iNovine”, odakle je tom prilikom otuđena neutvrđena količina raznih vrsta cigareta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 19.02.2018. godine, u 12,45 sati, u ulici Crkvice, u ugostiteljskom objektu, zbog posjedovanja materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu policijski službenici su lišili slobode lice M.S., iz Zenice, nad kojim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Olovo

U toku noći 18/19.02.2018. godine, u ulici Husein-kapetana Gradaščevića, izvršena je teška krađa u trgovinsku radnju “MEMS 4”, vlasništvo lica P.M., iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina raznih vrsta cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojim su dva lica  zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Izvor MUP ZDK
Možda vam se svidi

Leave A Reply