MUP ZDK: Javni red i mir narušeni u osam slučajeva, četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 07.06.2017. godine, u 23,20 sati, u ulici Čifluk, od strane lica C.A. iz Zenice su  upućene ozbiljne prijetnje licima C.L. i K.K., oba iz Zenice. Od strane policijskih službenika lice C.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 08.06.2017. godine, u vremenu od 07,00 do 17,00 sati, u ulici Armije BiH, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica J.D., iz kojeg su tom prilikom otuđeni električna bušilica, ručni sat i jedan zlatni prsten. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalistike policije Policijske uprave I.

Dana 08.06.2017. godine, u noćnim satima, u ulici Mehmeda Spahe, izvršena je teška krađa u stan vlasništvo lica S.A., odakle su otuđeni neutvrđena količina zlatnog nakita i jedan laptop. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalistike policije Policijske uprave I.

Dana 08.06.2017. godine, u 19,20 sati, u ulici Mustafe Čauševića, policijski službenici su prilikom legitimisanja i pregleda lica A.E. iz Zenice, kod istog pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

U toku noći 07/08.06.2017. godine, u naselju Luke, u hodniku stambene zgrade izvršena je krađa bicikla marke “GT-3”, vlasništvo lica B.M. iz Visokog. Od strane službenika policije je zaprimljena prijava o izvršenju krivičnog djela, te su poduzete mjere na otkrivanju počinioca ove krađe.

Tešanj

Dana 08.06.2017. godine, u 01,00 sati, u mjestu Lepenica, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Passat”, registarskih oznaka M89-O-038, kojim je upravljala G.A. iz Tešnja. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da navedene registarske tablice ne pripadaju kontrolisanom vozilu, nakon čega su i oduzete a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply