MUP ZDK: Javni red i mir narušen u tri slučaja, jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je šest krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (1) i Policijske uprave III u Zavidovićima (5).

Zavidovići

Dana 07/08.10.2015. godine, u ulici Branilaca grada, na parking prostoru, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf V“, registarskih oznaka DS-621-GB, vlasništvo K.I. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Dana 07/08.10.2015. godine, u mjestu Brijeg, izvršena je teška krađa u radionicu, vlasništvo K.Š., iz koje je otuđena određena količina raznog alata. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 07/08.10.2015. godine, u ulici 1. marta, iz prostorija stambeno-poslovne zgrade u izgradnji, vlasništvo K.M., izvršena je krađa određene količina raznog elektro i drugog alata. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 08.10.2015. godine, dežurnoj službi Policijske stanice Maglaj putem telefona obratio se Č.M. iz mjesta Liješnica, i prijavio da je u toku noći 07/08.10.2015. godine, sa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, vlasništvo Č.R., izvršena krađa registarskih oznaka A95-M-934. Uviđaj je izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 08.10.2015. godine, u ulici ZAVNOBiH-a, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW-Golf“, registarskih oznaka A39-M-459, kojim je upravljao B.A. iz Zenice, i pješak M.M. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika Policijske uprave I.

Tešanj

Dana 08.10.2015. godine, u mjestu Šije, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza motocikla marke „APN“, registarskih oznaka Tešanj 745, kojim je upravljao Ć.H. iz Tešnja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj je izvršen od strane službenika uniformisane policije Policijske stanice Tešanj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima. /MUP ZDK/

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar