MUP ZDK: Javni red i mir narušen u četiri slučaja, šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede lica

0
Policija - Ilustracija

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je šest lica zadobilo lakše tjelesne povrede lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Zenica

Dana 26.08.2018. godine, u 19,00 sati, u ulici Patriotske lige, u Nemili, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari od strane nepozantog lica, tako što je isto oštetilo TV aparat u sportskoj kladionici “Sport Plus”. Od strane službenika policije su poduzete mjere na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Maglaj
- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Dana 26.08.2018. godine, u 12,55 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice M.A., iz Žepča, uposlenik tržnog centra “Yimor” d.o.o. Domaljevac, Mega diskont Maglaj, koji se nalazi u ulici 1. mart, i tom prilikom prijavilo da je prilikom pregleda videonadzora u navedenom centru zapazilo da je od strane dva nepoznata lica izvršena krađa određene količine cigareta i druge robe. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, dok se poduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju izvršene krađe.

SAOBRAĆAJ
Visoko

Dana 26.08.2018. godine, u 08,45 sati, u mjestu Uvorići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Renault”, registarskih oznaka T45-T-391, kojim je upravljalo lice M.D., iz Visokog, putničko motorno vozilo marke “Škoda”, registarskih oznaka M39-J-123, kojim je upravljalo lice K.M., iz Visokog i biciklista K.A., iz Breze, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Na području Kantona dogodilo se još jedanaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, dva lica su zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (Izvor: MUP ZDK)