Povezano

MUP SBK ‘potopio’ Milanovića: Sigurnosna situacija ovdje je zadovoljavajuća– Sigurnosna situacija po svim sigurnosnim parametrima je zadovoljavajuća: “Ako posmatramo period unazad nekoliko godina, uočavamo stalnu tendenciju pobošljanja sigurnosne situacije.” – kazali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske otkazao je danas posjetu BiH, preciznije Travniku i Novoj Biloj, zbog, kako je rekao “sigurnosnih razloga”.

- Marketing -

Bila je ovo kratka informacija koja je proslijeđena medijima jutros iz njegovog kabineta, a hrvatski mediji doznaju kako je odluka da ne ide na obljetnicu humanitarnog konvoja isključivo Milanovićeva – Sigurnosno obavještajna agencija (SOA) na stol mu je samo dostavila informacije kako u BiH ne bi bio lijepo dočekan.

Ovim povodom pozvali smo i glasnogovornika Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, u kojem su blago iznenađeni navedenom informacijom iz Milanovićevog kabineta.

“MUP SBK nije došao niti do jedne informacije koja bi mogle ukazivati na ugroženu sigurnost predsjednika Hrvatske tokom boravka i kretanja na području našeg kantona”, izjavio je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK za portal Radiosarajevo.

Sigurnosna situacija, dodao je on, po svim je sigurnosnim parametrima zadovoljavajuća: “Ako posmatramo period unazad nekoliko godina, uočavamo stalnu tendenciju pobošljanja sigurnosne situacije.”

“SBK je blagovremeno poduzeo sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja kretanja i boravka predsjednika Republike Hrvatske na našem području. To, između ostalog, podrazumijeva sačinjavanje potrebnih planova osiguranja kao i formiranje rukovodnog štaba na nivou MUP-a koji bi rukovodio svim aktivnostima koje su predviđene navedenim planovima.

Kako bi navedeno osiguranje proteklo uredno planiran je angažman više timova temeljne i kriminalističke policije, kao i pripadnika jedinice za javni red i mir i jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK”, istaknuo je Hasan Hodžić za portal Radiosarajevo.ba.

- Marketing -

Najnovije

Popularno