MUP RS-a upozorava roditelje: Na društvenoj mreži TikTok najavljeno masovno samoubistvo mladih

Popularno

PovezanoIako se ovaj poziv odnosi na lokalnu TikTok grupu u Rusiji, pripadnici MUP-a u cilju prevencije bilo kakve negativne posljedice, pristupaju sa maksimalnom opreznošću.

Interpol je obavijestio Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da je za danas na društvenoj mreži TikTok najavljeno masovno samoubistvo mladih osoba.

- Marketing -

– S toga Ministarstvo apeluje na sve roditelje, posebno na one koji znaju da su njihova djeca aktivna na društvenim mrežama i da imaju profil na TikTok-u, da odmah provjere aktivnosti svoje djece na društvenim mrežama. Takođe da im ovih dana posvete posebnu pažnju, u smislu stalnog nadzora – saopćeno je iz MUP-a RS.

Iako se prema do sada prikupljenim informacijama, ovaj poziv odnosi na lokalnu TikTok grupu u Rusiji, pripadnici MUP-a u cilju prevencije bilo kakve negativne posljedice, pristupaju sa maksimalnom opreznošću.

– Na teritoriji RS-a već se vrše provjere navedene informacije, odnosno da li je bilo evidentiranih prijava da se navedeni ili slični sadržaji dijele – dodaje se u saopćenju.

- Marketing -

Najnovije