MUP: Na području Kantona dogodilo se petnaest saobraćajnih nezgoda, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
Breza

Dana 24.12.2017. godine, u 11,30 sati, u službene prostorije Policijske stanice Breza se obratio S.M., iz Breze i prijavio oštećenje zadnjeg vjetrobranskog stakla na putničkom motornom vozilu “Audi”, registarskih oznaka A21-O-394, koje se nalazio u ulici Alije Izetbegovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.

Zavidovići

U toku noći 23/24.12.2017. godine, u mjestu Vozuća, od strane nepoznatog lica je izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica H.N., iz koje je tom prilikom otuđen jedan TV aparat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 24.12.2017. godine, oko 15,30 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Maglaj se obratilo lice Đ.B. i prijavilo da je u proteklih sedam dana izvršena teška krađa u kuću vlasništvo lica Đ.T., koja se nalazi u naseljenom mjestu Misurići, kojom prilikom je otuđena jedna motorna pila i električna kosilica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 24.12.2017. godine, u 03,30 sati, na lokalnom putu u mjestu Dolac, policijski službenici su izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog motornog vozila marke “Golf”, registarskih oznaka J64-T-152, kojim je upravljalo lice Ć.B., iz Tešnja. Tom prilikom, policijski službenici su kod vozača i suvozača H.A., iz Tešnja, pronašli materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Dana  24.12.2017. godine, u 15,05 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj se obratilo lice B.E., iz Tešnja i prijavilo da je u vremenskom periodu od 22.12. do 24.12.2017. godine, izvršena teška krađa u kuću koja se nalazi u ulici Kralja Tvrtka. Tom prilikom, kako je prijavljeno, je otuđen određen iznos novac i dva zlatna prstena.  Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se petnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Leave A Reply