MUP Kakanj: Danijela Halilović- Skini mi se sa p…e i gledaj svoja posla

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo još nisu dostavili Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu izvještaj protiv Danijele Halilović, ranije Railić, policajke MUP-a Zeničko-dobojskog katona, kojoj je 25. marta ove godine oduzet devetogodišnji sin zato što ga je zlostavljala.

Pokrenut postupak

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Da izvještaj još nije dostavljen, potvrdio nam je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

U međuvremenu, MUP ZDK pokrenuo je postupak protiv njihove pripadnice, zaposlene u Policijskoj stanici u Kaknju, s obzirom na to da je to praksa kada postoji sumnja da je neki policijski službenik počinio krivično djelo.

– Unutrašnja kontrola pokrenula je interni postupak radi utvrđivanja disciplinske odgovornosti policijske službenice – kratko je jučer kazala Almedina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

Na profilu koji ova policajka ima na društvenoj mreži Facebook, mogu se vidjeti komentari ogorčenih građana, koji su bili šokirani što je ona, po zanimanju policajka, zlostavljala svoje dijete.

Ali, još su šokantniji odgovori koje je ova pripadnica MUP-a ZDK napisala na svom profilu građanima.

Halilović tako jednoj građanki odgovara: “Pa šta… svoje tukla, nisam tuđe i j… polako.”

Potom Halilović piše da joj ne može niko ništa i da je jača od sudbine.

Jednoj od građanki, pak, kaže da je iskompleksirana zato što je priroda nije obdarila grudima, da je daska i da dođe da vidi kako prave grudi izgledaju.

Danijela

Dječakove povrede

– Ma, seljankuro, nemaš ti pojma, nit’ imaš aktuelne informacije. Tu si došla pamet prosipat’ nekome. A za tvoje znanje, mali je opet sa mnom, na tvoju žalost. I moje je…. Ja rodila, ja odgovaram za njega. Da sutra kriminalac ispadne, rekle bi takve (pametne) poput tebe: “Mater ga nije odgajala…” Znaš turat nos tamo gdje mu nije mjesto, turi ga u guzicu, a ne u moj život, i za kraj da ti kažem, skini mi se sa p…e, da prostiš, i gledaj svoja posla – odgovara ova policajka na svom FB profilu drugoj građanki.

Između ostalih vulgarnih poruka koje su šokirale građane, Halilović jednu građanku vrijeđa, govoreći joj da se uspjela udati, jer je bila trudna ili joj je, pak, muž bio pijan.

Podsjećamo, nakon što su zaposlenici škole prijavili nasilje nad devetogodišnjakom, dijete je podvrgnuto ljekarskim pregledima.

Kod dječaka su konstatirani otok ispod desnog oka, podljev u desnoj očnoj duplji i očnom kapku. Imao je i povrede desne obrve te unutrašnje strane gornje usne. Konstatirani su mu i krvni podljevi na obje ruke.

Osim sa majkom, dječak je živio s očuhom Smajom Halilovićem, koji radi kao profesor historije u Drugoj gimnaziji u Sarajevu, i sa polubratom kojem je godina.

Iz Centra za socijalni rad KS u ranijoj izjavi za “Avaz” kazali su da, nakon potvrđenog zlostavljanja starijeg djeteta, nisu utvrdili nikakve naznake nasilja nad drugim djetetom, ali da prate porodicu i da će, u slučaju identificiranja sumnje na nasilje, poduzeti mjere u skladu sa svojim nadležnostima.

Mjere zabrane važe godinu

Iako na profilu društvene mreže Facebook tvrdi da je dijete opet s njom, Danijela Halilović, kako nam je rečeno u Općinskom sudu u Sarajevu, ne govori istinu.

– Općinski sud izrekao je majci mjere zabrane približavanja žrtvi nasilja i uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju, i to na godinu. Dijete je smješteno na sigurno i pripadnici dvije policijske stanice i radnici socijalnih službi provjeravaju da se te mjere ne prekrše – kazali su nam u Službi za odnose s javnošću Općinskog suda.

avaz.ba