MUP: Javni red i mir narušen u četiri slučaja, jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave IV u Tešnju (2).

Zenica

Dana 31.01/01.02.2017. godine, u ulici Travnička cesta, izvršena je teška krađe u SUR „Bilijar klub“, vlasništvo R.E. Tom prilikom je otuđena određena količina inventara i alkoholnog pića. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Policijske uprave I.

Dana 01.02.2017. godine, u ulici Crkvice, u kladionici „Bet-live“, od strane M.B. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanjem jednog paketića sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Policijski službenici su navedeno lice lišili slobode i zadržali u službenim prostorijama, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Zavidovići

U toku noći 31.01/01.02.2017. godine, u ulici Prvomajska, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW Golf IV“, registarskih oznaka E99-K-385, vlasništvo H.E. iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Usora

Dana 01.02.2017. godine, u mjestu Omanjska, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo M.M. iz Usore, kojom prilikom je otuđen televizor. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

Možda vam se svidi

Leave A Reply