Mulalić: Nemamo se namjeru nikome sklanjati

Zadovoljan pobjedom, a naročito igrom svog tima protiv Borca, bio je trener Mladosti Edis Mulalić.

Mladost je slavila sa 2:0, golovima u samom finišu susreta.

– Jedna od boljih utakmica u ovoj sezoni. Jedan od rijetkih mečeva gdje smo provukli svoju ideju i svoju igru. Zaprijetili su nam jednom, ili dvaput. I da je ostalo 0:0 ne bi bio nezadovoljan – rekao je Edis Mulalić u emisiji posvećenoj Premijer ligi na BHT.

Ekipa iz Doboja kod Kaknja je lider Lige za opstanak.

– Ne možemo biti zadnji. Teoretski želimo što prije da završimo posao. Na dobrom smo putu. Sami sebi postavljamo ciljeve. Na kraju prošle sezone smo imali isti broj bodova kao sada što imamo, a ostalo je još osam kola – kaže Mulalić.

On je objasnio da je Mladost u sezonu ušla bez ikvakvog cilja, da je ekipa gotovo u potpunosti promijenjena, da su igrači dolazili do petog kola.

– Cilj nam je bio da ostanemo na mjestu koje vodi u Ligu za prvaka. Desila nam se Sloboda u Tuzli. Ne može niko otići lagano i reći da ćeš pobijediti Slobodu u Tuzli. I Zrinjski je aktuelni šampion. Mislim da smo odigrali više dobrih, nego loših utakmica – dodao je bivši trener Željezničara.

On je prokomentarisao i nevjerovatan povratak Zrinjskog protiv Želje.

– Dobra utakmica. Zrinjski do 88. minute nije imao nikakve šanse. Dešavaju se stvari svakakve. Malo mi je čudno zbog našeg balkanskog mentaliteta. Obično naši igrači, kad gubiš 2:0, primiš još pet komada. Željo je trenutno dosta kvalitetniji od Zrinjskog, u boljoj su formi.

Mladost nakon reprezentativne pauze ide u Gabelu kod GOŠK-a.

– U zadnjih pet utakmica mi i GOŠK imamo najbolji omjer bodova. Mi smo osvojili deset, oni osam. Do kraja se nikome sklanjati nećemo, niti imamo namjeru. Mislim da će i utakmica Slobode i Čelika dosta toga riješiti – konstatovao je Mulalić. (Faktor.ba)

Možda vam se svidi

avatar