Muka vam je kada gledate u telefon tijekom vožnje? Apple najavio rješenje

APPLE je najavio uvođenje nove funkcije Vehicle Motion Cues na uređaje iPhone i iPad kasnije ove godine. Ova inovacija pomaže korisnicima da izbjegnu mučninu koju mogu osjećati prilikom korištenja uređaja u pokretu, odnosno dok se nalaze u vozilu (naravno, kada nisu za volanom).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mučnina u vožnji često nastaje zbog nesklada između onoga što vidimo i što osjećamo dok se vozimo. Primjerice, gledanje u ekran telefona dok se vozilo ubrzava ili skreće može poslati mozgu proturječne signale, što izaziva mučninu.

Funkcija Vehicle Motion Cues rješava ovaj problem prikazivanjem malih animiranih točaka na ekranu koje se kreću u skladu s kretanjem vozila. Te točke stvaraju vizualni dojam koji je u skladu s pokretima vozila, čime se ublažava nesklad između onoga što vidimo i fizičkih osjeta tijekom vožnje, smanjujući tako mogućnost mučnine. U suštini, te tačke “zavaravaju” mozak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljene su i neke druge značajke

Apple je također najavio druge nove funkcije. Takva je i praćenje očima, funkcija koja omogućuje korisnicima s tjelesnim invaliditetom da upravljaju svojim uređajima samo pogledom. Zatim, Music Haptics, koja poboljšava doživljaj muzike za osobe s oštećenjem sluha.

Stiže i Vocal Shortcuts, funkcija koja korisnicima omogućava da dodijele prilagođene zvukove koje Siri može prepoznati za pokretanje prečica i izvršavanje zadataka, te Listen for Atypical Speech, funkcija koja uređaju omogućava da nauči prepoznavati specifične obrasce govora korisnika, proširujući time mogućnosti prepoznavanja govora.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE