15 C
Kakanj
Nedjelja, 16 Maja, 2021

Mučni detalji smrti legendarnog glumca i komičara: Otišao je na najgori mogući način

Prije nekoliko dana, preminuo je Juan Joya Borja, čovjek zaraznog osmijeha, koji je poslužio za brojne montaže proteklih godina, a sigurno će tako biti i u budućnosti.

Posljednji dani legendarnog El Risitasa okončani su na najtužniji mogući način, preminuo je u 65. godini poslije ozbiljnih zdravstvenih, ali i finansijskih problema, kojih je imao od septembra prošle godine.

Nakon što je preminuo, praktično nije imao nikog da ga ukopa. Kako nije imao novca, niko nije želio da preuzme njegovo tijelo, dok se nije pojavila jedna humanitarna organizacija.

Posljednje mjesece svog živoga El Risitas je proveo u bolnici, gdje su se volonteri brinuli za beskućnike i starije osobe bez bilo kakvih finansijskih primanja.

Na njegovoj sahrani je bilo prisutno svega 15 osoba, uglavnom se radilo o osobama koji su se zatekle u lokalnoj crkvi te pripadnicima Udruženja “Santa Caridad” koji su se i pobrinuli za sahranu.

El Risitas je svoj vrhunac imao devedesetih godina prošlog vijeka, kada je gostovao u nekoliko popularnih show programa u Španiji, a posljednji mjeseci njegovog života su bili izuzetno teški.

Zbog dijabetesa mu je u septembru amputirana noga, sve to je značajno utjecalo na njegovo zdravlje, jer je imao i ograničeno kretanje.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO