Mrtvo tijelo oboljelog od ebole ležalo na cesti, kada su došli po njega počeo se micati

Afričke države Liberija, Sijera Leone i Gvineja najteže su pogođene epidemijom ebole. Više od 7,157 ljudi je zaraženo, a približno 3,330 osoba je umrlo od virusa ebole u tim zemljama.

Da je u tim zemljama lakše dobiti liječničku pomoć ako si mrtav, govori šokantni video snimljen u Monroviji, glavnom gradu Liberije. Novinar ABC-a svjedočio je stravičnom prizoru sa ulice, kada su pogrebni djelatnici došli pokupiti tijelo preminulog od ebole, koje je ležalo pokraj ceste. Lokalni načelnik tvrdi da je zvao liječnike da dođu po njega, no niko nije došao. Kada je bolesnik preminuo, pojavili su se u roku od sat vremena. Ekipa ABC-a snimila je scenu u kojoj okupljeno mnoštvo promatra i kliče pogrebnicima koji su došli po tijelo umrloga i zamotali ga u crnu, plastičnu plahtu, dok njihov novinar izvještava o zatečenom prizoru.
U jednome trenutku, navodno preminuli pacijent, počeo je micati ruku. Bio je živ. – Živ je, netko je uzviknuo. Pogrebnici su ga odmotali i vratili na zemlju. Ubrzo su stigla ambulantna kola koja su ga stavila na nosila i odvezla u bolnicu.

Možda vam se svidi

Comments are closed.