Povezano

Može se i zloupotrijebiti: Ova ‘aplikacija za špijuniranje’ za tren će vam otkriti lokaciju vaših bližnjih

Ako trebate saznati gdje se nalazi prijatelj ili član porodice, obratite se svom Apple uređaju i aplikaciji Find My Friends, koja vam omogućuje da pratite lokaciju osobe ili podijelite svoju lokaciju sa vašim kontaktima.

Ova aplikacija mogla bi najveća noćna mora biti upravo nevjernim bračnim partnerima. Povezana je s Google Maps i dostupna je korisnicima IPhone-a. Na uređaj se prvo treba instalirati aplikacija, koja je besplatna za probno razdoblje, a nakon toga nudi mogućnost odabira odgovarajćeg paketa. Svoj trenutni položaj dijelite tako s drugima putem GPS-a, a tvoje ili njihove sličice su vidljive na karti.

- Marketing -

U promotivnom videu aplikacije prikazano je kako se vrlo brzo može pronaći lokacija bilo kojeg od vaših kontakata, ali i druga osoba mora je imati.

Aplikacija nudi mogućnost tačne lokacije vaših prijatelja ili članova porodice na karti. Još jedna značajka jest što možete vidjeti njihovu historiju putovanja, te također dobiti uvid kad napuste dom ili dobiti pravovremene obavijesti kada stignu na određeno mjesto ili ga napuste.

Nakon instalacije, možete stvoriti različite krugove za svoje prijatelje i porodicu te u krug pozvati onoliko ljudi s koliko želite dijeliti lokacije. Također možete označiti svoja omiljena mjesta na karti pomoću unaprijed postavljenih postavki (kao što su posao, dom ili škola) ili odrediti nova (npr. restorani, kina, tajna skrovišta – šta god želite) i dijeliti svoju lokaciju s članovima kruga.

Vrlo je korisna i ukoliko ne možete pronaći telefon, jer aplikacija pronalazi lokaciju telefona u slučaju da je izgubljen ili ukraden. (miss7.hr)

- Marketing -

Najnovije

Popularno