Mostar spreman za organizaciju EP u bodybuildingu


Jasno je kakve rezultate prave naši bodybulderi, posebno Elma Škaljić. Zahvaljujući njoj imamo i ovu organizaciju Evropskog prvenstva. Ovo je jedna u nizu pozitivnih sportskih priča u gradu, nakon Veleža, Mostar SG Staklorada i brojnih drugih, rekao je predsjednik Sportskog saveza Mostara, Senad Kevelj.
Predstavnica IBFF federacije Elma Škaljić, koja je inače, evropska prvakinja, sretna je što su njezini rezultati bili presudni da Mostar dobije organizaciju ovako značajnog događaja.
– Očekujemo da sve ustanove i institucije budu uz nas. Ovo treba biti samo ulaznica ili uvertira za naredna velika takmičenja u našem gradu. Mi ćemo se potruditi da osvjetlamo obraz grada i države, izjavila je Škaljić.
Menadžer projekta Dženan Duraković rekao je da ovaj događaj može značajno popraviti i turističku sliku grada na samom kraju ljeta.
– Tu su i Red Bull skokovi. Imat ćemo tih dana više od 300 takmičara u gradu, uz njihove posade, tako da sve to mogu i trebaju iskoristiti i ugostitelji i hotelijeri, kazao je Duraković.
Predsjednik Javnog preduzeća Mo sport i ujedno direktor takmičenja je, kako je rekao, senzacija za Mostar, te da svi trebaju biti ponosni na rezultate koje su ostvarili mostarski sportisti.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano