Moja adresa Srebrenica: Svi smo mi Ćamil

Popularno

Povezano


Član predsjedništva Bosne i Hercegovine kontinuirano se protivi nametnutom Zakonu od Visokog predstavnika Valentina Inzka o zabrani negiranja genocida, a jučerašnjim svojim istupanjem pokazao je da zapravo politiku u Srebrenici ne vode lokalni političari već rade onako kako im se nametne.
Kao što je svima poznato, Ćamil Duraković je podnio krivičnu prijavu protiv novinara zbog nepoštivanja Zakona o zabrani negiranja genocida u lično ime i u ime svih bošnjačkih predstavnika u SO Srebrenica.
Krajnje surov način kažnjavanja Bošnjaka u gradu u kojem je počinjen genocid zbog atrofije politike koja vodi ka destabilizaciji i prekrajanju granica u Bosni i Hercegovini.
Retorika i radikalni istupi političara u RS neće doprinijeti kvalitetetnijem životu u Srebrenici, a šturim saopštenjima i najavama nećete nas zaplašiti i demotivisati da koristimo naša građanska i zakonska prava.
Nema toga Dodika koji će nas spriječiti da kao građani koristimo zakonske mogućnosti i da prijavljujemo negatore genocida, a ni funkcije zbog koje bi od toga odustali.
Mi smo odbornici u Skupštini opštine Srebrenica voljom bošnjačkog naroda, a ne voljom Stevandića, Vukanovića, Dodika ili srpskih stranaka.
Zakonska je odredba a ne volja srpskih stranaka da predsjednik Skupštine mora biti Bošnjak ukoliko je načelnik Srbin.
Mi Bošnjaci smo, nakon Lokalnih izbora, pri formiranju vlasti bili konstruktivni i nismo htjeli blokirati konstituisanje vlasti. Zalud smo učinili sve da otvorimo dijalog.
Lokalna politika Srebrenice se očigledno vodi daleko, u Banjoj Luci. Neće proći, a mi ćemo nastaviti pomagati institucijama države da iza rešetaka stave negatore genocida.
Sada Dodik uz pritisak drugih srpskih stranaka želi blokirati funkcionisanje lokalne zajednice i to svjesno, pod izgovorom da je Ćamil Duraković podnio krivičnu prijavu protiv nekoga ko je negirao genocid u Srebrenici.
Ovo je poziv na politički obračun sa Bošnjacima povratnicima, kao još jedan pokazatelj nemoći pred novim odredbama Krivičnog zakona.
Nema toga Bošnjaka koji će odustati od gonjenja negatora genocida i pristati na politiku negiranja genocida po volji Milorada Dodika i drugih srpskih stranaka.
Svi smo mi Ćamil.
Koalicija “Moja adresa: Srebrenica”

- Marketing -

Najnovije