Moj bike – moje zdravlje: Piljug i Škulj osvojili zlatne medalje

S obzirom na to da je Kakanj grad u kome je u posljednje vrijeme zabilježena velika zainteresovanost za biciklizam, neizbježan događaj na kakanjskim danima je bila i biciklistička utrka.

Međutim, ova utrka je bila drugačija u odnosu na ostale biciklističke utrke. Ovo je bila utrka u spretnosti u kojoj su učesnici primjenjući različite tehnike nastojali da za što kraće vrijeme pređu cijelu etapu koja je bila sastavljena od različitih zadataka poput vožnje bicikla preko različitih prepreka, zaobilaženje čunjeva te cik-cak vožnja.

Na biciklističkoj utrci ”Moj bike-moje zdravlje” je učestovalo 26 učesnika u dvije kategorije, kategorija do 18 godina i kategorija za muškarce.

Foto: Kakanj-X.com

U kategoriji do 18 godina je učestovalo 24 učesnika od kojih su proglašena tri najbolja u toj kategoriji. Utrka je počela ispred Mainstage-a. Desetak minuta prije utrke učesnici su se zagrijavali te su nakon zagrijavanja došli na startnu liniju. Tu su se poredali po brojevima od prvog do zadnjeg.
Pored terena je bila prisutna i ekipa Hitne pomoći u slučaju neke nezgode tokom vožnje. Na svu sreću nije bila zabilježena nijedna intervencija.

Utrka je prošla u najboljem redu. Utrka su pratili i građani iz obližnjih kafića bodreći aplauzima učesnike.

Tokom cijele utrke je bila prisutna neizvjesnost jer je većina učesnika bila brža ili sporija za sekundu od drugih učesnika što je otežalo donošenje odluke o pobjednicima. Međutim, na kraju stručni žiri je sabrao sve poene te su na osnovu toga proglasili pobjednike.

KATEGROIJA ZA MUŠKARCE:

1. mjesto je osvojio Evelin Piljug
2. mjesto je osvojip Enhar Hodžić

KATEGORIJA DO 18 GODINA:

1. mjesto je osvojio Samir Škulj
2. mjestp je osvojio Abdurahman Spahić
3. mjesto je osvojio Aldin Vehab

Proglašenje pobjednika je uslijedilo odmah nakon utrke.

Medalje i nagrade za najbolje rezultate je udijelio direktor JUKSC Mirza Mušija.

Nakon udijeljenih nagrada je uslijedila zajednička fotografija.

 

 

 

(Nejra Fejzović / Kakanj-X)

Možda vam se svidi

Leave A Reply