Mladost u prvim redovima: Trka ‘Kakanj za 5’ po uzoru na evropske metropole

Proteklog vikenda u Kaknju, u okviru manifestacije Kakanjski dani 2019,  održana je trka ‘Kakanj za 5’.

Ukupno 280 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine i van njenih granica trčalo je kroz glavnu kakanjsku ulicu ali i prigradska naselja.

Ovo je druga po redu trka koja Kakanj diže na jedan zavidan nivo zbog kojeg nam zavide i veće općine.

Kao i prethodne godine, i ove trka je organizovana maksimalno profesionalno od strane organizatora, iako na propuste oređenih službi koje nisu odradile svoj posao profesionalno organizatori uz sve napore na to nisu mogli mnogo utjecati

Rezultati: Junuzović u svom stilu odbranio prošlogodišnju titulu

U ženskoj kategoriji najbrža bila je prošlogodišnja pobjednica Alma Hrnjić sa vremenom 17:34, nju slijedi Adela Čomor sa vremenom 17:49 dok je treća u ovoj kategoriji bila Emina Begić (19:50).

Foto: Kakanj-X.com

U muškoj kategoriji ubjedljivu pobjedu sa vremenom od 14:43 odnio je Osman Junuzović, koji je plijenio ogromnu pažnju prisutnih građana koji su bili iznenađeni brzinom ovog momka, njegovom uspjehu uzvraćali su velikim pljeskom. Drugoplasirani je bio Osmanov klupski kolega Belmin Mrkanović sa istrčanim vremenom 15:25, dok je treći kroz cilj prošao Uroš Gutić sa rezultatom 15:52.

Foto: Kakanj-X.com

Ostalim takmičarima čestitamo na postignutim ličnim rezultatima (rekordima), pozivamo Vas da ponovo budete učesnici trke Kakanj za 5, ili posjetite naš grad već sutra. Dobro došli!

Organizacija: Odlično

Želimo još jednom istaknuti i pohvaliti organizatore za organizaciju jednog ovakvog događaja u našem gradu. Jedan ovakav događaj približava nas evropskim metropolama te osim promovisanja trčanja i zdarvog načina života ima i ogroman turistički značaj.

Također, neizostavna  je ekipa iz GBT-Runninga koja je po ko zna koji put pokazala svoju profesionalnost.

Foto: Kakanj-X.com

Propusti: Javne službe

Kada su u pitanju propusti koje smo u početku naveli, nadamo se da će službe koje su zakazale ove godine svoju grešku ispraviti naredne godine, jer već sada nestrpljivo očekujemo treću trku Kakanj za 5.

 

 

(Kakanj-X)

Možda vam se svidi

avatar