Mladom bračnom paru iz Kaknja život se promijenio za pola godine: Nermin nije siguran da li sada želi u Njemačku

Popularno

Povezano

Nermin Šemić iz Kaknja samo jednim pojavljivanjem u medijima okrenulo je njegov život u drugom smjeru. Od ideje da krene put Njemačke kao mnogi njegovi vršnjaci, sada baš i nije siguran da bi to učinio.

Naime, radi se o bračnom paru Šemić Nerminu i Amini iz naselja Kubure, koji su medijskim istupom u maju ove godine sa zanimanjem koje su odabrali osvojili simpatije gledatelja.

- Marketing -

Bave se ovčarstvom, uzgajaju posebnu rusku rasu ovce pod nazivom Romanovska.

U maju je imao više ovaca, ali zbog nedovoljnog plasmana istih i nedovoljno podrške bilo je planova i za odlazak u Njemačku.

Danas, samo pola godine poslije Nermin je uspio prodati sve ovce, mnogi državljani drugih zemalja svijeta a koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine kontaktirali su ga i pomogli mu finansijski ili neki drugi način. Kaže, život se promijenio mnogo.

U ovom trenutku sa svojom suprugom, ocem i majkom i dječicom koja svojom igrom pokazuju da će biti ponovo života u Zlokućama, izgrađuju novi i moderni objekat u kojem će biti smještene njegove ovce gdje planira proširenje odnosno povećanje broja grla.

(Kakanj-X.com)

- Marketing -

Najnovije