― Marketing ―

Mladić iz Bihaća u pritvoru nakon prijetnje na društvenim mrežama

- Marketing -

Općinski sud u Bihaću uvažio je zahtjev Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i odredio jednomjesečni pritvor za Ajdina Zulića (18), nakon što je u objavi na društvenim mrežama zaprijetio da će ponoviti scenario koji se dogodio u Beogradu, te ubiti učenike i radnike u Mješovitoj srednjoj školi koju je ranije pohađao.

 

-Mi smo tražili određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela i sud je prihvatio zahtjev Tužilaštva USK. U ovome slučaju govorimo o ugrožavanju opšte sigurnosti i prijetnjama po živote ljudi – kazao je kantonalni tužilac Ivan Macura.

- Marketing -

 

Mladić  je priveden prije tri dana nakon što je u objavi na društvenim mrežama zaprijetio da će počiniti masakr sličan onom koji se dogodio u srijedu u Beogradu, te ubiti učenike i radnike u toj školi.

 

-Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude teror – stoji na profilu Zulića na Instagram.

 

Trinaestogodišnji  Kosta K. je počinio masakr u školi na Vračaru u Beogradu – ubio je osam školskih drugara te čuvara u školi.

- Marketing -

BONUS VIDEO