7 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Mladi kakanjski arhitekti predložili tri idejna rješenja za budući sportski poligon i dječije igralište

Gosti općinskog načelnika Nermina Mandre danas su bili mladi kakanjski arhitekti Sabrina Čehajić, Ivan Bošnjak i Abdulah Spahić. Ovi vrijedni mladi ljudi iz Kaknja su odlučili svojim znanjem pomoći svome gradu Kaknju, pa su izradili tri varijante budućeg sportskog poligona i dječijeg igrališta koje će biti izgrađeno u gradskoj jezgri Kaknja, preko puta Đuđinog mosta.

Ove tri varijante danas su predstavljene općinskom načelniku Nerminu Mandri i Zijadu Neimarliji, direktoru Zavoda za planiranje i izgradnju.

Nakon prezentacije, načelnik je izrazio zahvalnost svojim mladim sugrađanima, te je naglasio da će idejna rješenja koja su izradili biti korištena pri definiranju konačnog rješenja za čiju će realizaciju uskoro biti raspisana tenderska procedura izbora izvođača radova.

Za izgradnju pomenutog sportskog poligona i dječijeg igrališta Općina Kakanj na raspolaganju ima oko 100.000 KM. Od ovog iznosa 55.000 KM je donirala Tvornica cementa Kakanj, dok će ostatak biti izdvojen iz Budžeta Općine.

Sve građane Kaknja pozivamo da pogledaju tri predložene varijante, te da napišu svoja mišljenja, sugestije, ideje, rješenja, prijedloge…

Predložene varijante možete vidjeti klikom ovdje

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO