Mladi čistili kampus Univerziteta “Džemal Bijedić”


Učešće je uzelo 11 timova, među kojima su nezavnisni timovi, timovi koji su predstavljali organizacije, ali i srednje škole. Tako su između ostalih, učešće uzeli i timovi Crvenog križa i Vijeća mladih Grada Mostara, kao i timovi Srednje ekonomske, Srednje građevinske i Srednje medicinske srednje škole, te Druge gimnazije Mostar.
Takmičari su prikupljanjem otpada, te izvršavanjem specijanih zadataka sakupljali bodove koji su kasnije služili kako bi najbolji timovi odnijeli i odabrane nagrade.

Čišćenje kampusa Univerziteta “Džemal Bijedić” PR – .
- Marketing -

Treće mjesto osvojila je ekipa Crvenog križa, drugo je pripalo ekipi Druge gimnazije Mostar, a prvo mjesto osvojila je ekipa „Coby“.
Mladi su imali priliku slušati predavanje koje je držao Muhamed Garib iz tima „EkoDizajn“, a za vrijeme akcije prikupili su 173 vreće otpada.
Mladi su se zahvalili Fondaciji budućnosti u BiH, Crvenom križu Grada Mostara, Vijeću mladih Grada Mostar, Fakultetu humanističkih nauka, Uniji studenata, Elvisu Šabiću i Gradu Mostar za pomoć pri realizaciji akcije.

Čišćenje kampusa Univerziteta “Džemal Bijedić” / PR – .

Posebna zahvala ide školama, volonterima i takmičarima, te svima koji su u subotu poručili : „BUDI PROMJENA KOJU ŽELIŠ VIDJETI“.
Za informacije o budućim akcijama, posjetite cleanuphunt na instagramu !

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano