Mladi bh. programer uspješno kreirao novu igricu za Android uređaje

Nakon nekoliko informativnih aplikacija mladi bh. programer Inas Suljić kreirao je svoju prvu igricu za Android telefone i uređaje

Mladi Visočanin osmislio je i uspješno programirao igricu “Tap the ball” u kojoj za cilj imate što više puta dodirnuti lopticu prije nego vam istekne vrijeme.

“Radostan sam da se moja igra dopada svima koji su je probali i da pokazuje da i mi mladi u Bosni i Hercegovini možemo biti kreativni. Želim se još obrazovati i napredovati u programiranju i nadam se budućim uspješnim projektima”, govori Inas Suljić.

Suljić ističe kako je pored formalnog u programiranju izuzetno značajno, ako ne i značajnije i neformalno, cjeloživotno educiranje.

“Smatram da je programiranje budućnost i da u toj branši Bosna i Hercegovina može biti u potpunosti konkurentna svjetskim trendovima ukoliko se našim mladim programerima omogući kvalitetno obrazovanje i uslovi za rad”, ističe Suljić.

Aplikaciju “Tap the ball” svi korisnici Android telefona i uređaja mogu preuzeti na linku https://play.google.com/store/apps/details?id=com.iss.taptheball.

Novovrijeme.ba

Možda vam se svidi

Comments are closed.