Mlade kakanjske odbojkašice OK¨ARABI¨ bez izgubljenog seta završile ligaško prvenstvo na prvom mjestu

Proteklog vikenda završeno je posljednje 11 kolo prvenstva u Omladinskoj ligi SBK/KSB, poslije kojeg slijedi Play-off završnica, u kojoj učestvuju po četiri najbolje plasirane ekipe u predpionirskoj, pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

U 11 kolu Omladinske lige SBK/KSB pionirke Odbojkaškog kluba ¨Arabi¨ Kakanj ubilježile su jedanaestu uzastopnu pobjedu u utakmici sa Odbojkaškim klubom ¨Konjic¨, i tako uvjerljivo osvojile prvo mjesto u ligaškom takmičenju, i startnu poziciju u Play-off doigravanju.
OK¨ARABI¨KAKANJ – OK¨KONJIC¨KONJIC 2-0 (25:6 , 25:15).

TABELA I REZULTATI 11 KOLA

Play-off za pionirke odigrat će se 8/9.04.2017.godine, gdje će pored Kakanjki učestvovat i ekipe OK ¨Vitez¨, OK¨Victory¨ iz Travnika i OK ¨Konjic¨.

Za OK ¨Arabi¨ nastupaju: Avdispahić Majra., Čaluk Hana., Lušija Ema., Ravlija Lucija., Škulj Zerina., Silajdžić Berina., Mušija Amna., Husika Adha., Kadrić Adna., Karzić Emina., Berbić Nedžma., Čaluk Edina., Čaluk Amila., Delić Amina., Ravlija Katja.
Treneri: Begić N.,Goralija N.,Alagić F.

Odličan rezultat ostvarile su i kadetkinje OK¨Arabi¨Kakanj, u čijem sastavu igra kompletna pionirska ekipa, osvojivši treće mjesto na kraju prvenstva i plasman u Play-off doigravanje za Prvaka Omladinske lige za kadetkinje.
Pored naših odbojkašica učesnice Play-offa za kadetkinje su i OK¨Vitez, OK¨Victory¨ i OK¨Iskra¨Bugojno.

Možda vam se svidi

Leave A Reply