1.3 C
Kakanj
Srijeda, 20 Januara, 2021

MKF Lider organizovao besplatne webinare za male privrednike

Mikrokreditnu fondaciju LIDER je u februaru 2002. godine osnovala američka humanitarna organizacija Global Communities (nekadašnji CHF), koja obezbjeđuje pomoć u oblasti razvoja lokalnih zajednica, finansija i rekonstrukcije u 35 država širom svijeta.

Svojim aktivnostima u Bosni i Hercegovini, Global Communities je uspostavio LIDER i nastavlja podržavati njegov rast i razvoj.

Mikrokreditna fondacija LIDER, od svog osnivanja pa do danas, kontinuirano obezbjeđuje dugoročan pristup finansijskim sredstvima poduzetnicima i stanovništvu, na području 48 općina u 5 Kantona (ZDK, Sarajevski Kanton, SBK, Tuzlanski i Hercegovačko-Neretvanski Kanton), putem mreže koja se sastoji od 7 poslovnica i 15 terenskih ureda.

MKF LIDER je danas klijentima otvorio vrata novog ureda, gdje će pružati prepoznatljive, kvalitetne finansijske i besplatne Nefinansijske usluge kreirane po mjeri klijenata. Dokaz „LIDER“-ove vrhunske usluge i kvaliteta, te pristupa zasnovanog na povjerenju i razumjevanju, je i činjenica da je brigu o finansiranju svog biznisa i domaćinstva, «LIDER»-u povjerilo preko 7.770 klijenata, sa kreditnim portfolijem u iznosu od preko 23,5 miliona KM.

PONUDA:
LIDER je stalna podrška poduzetnicima i poljoprivrednicima putem, za njih posebno kreiranih, finansijskih i nefinansijskih usluga za podršku biznisu i poljoprivredi, te pokretanje poslovne aktivnosti u fazi realizacije poslovne ideje. Poduzetnici i poljoprivrednici imaju mogućnost koristiti LIDER-ovu podršku u poslovnom i finansijskom savjetovanju, promociji biznisa, edukaciji, uvezivanju i
umrežavanju s ciljem razvoja i unaprijeđenja njihovog biznisa. LIDER također nudi i posebno povoljne uvjete finansiranja projekata adaptacije stambenih objekata, kao i projekata energetske efikasnosti u domaćinstvima.

O LIDEROVOM DJELOVANJU:
LIDER je u potpunosti posvećen društveno odgovornom poslovanju, i ima za cilj da putem podrške poduzetnicima,
poljoprivrednicima i stanovništvu, te nizom aktivnosti u svim sferama društvenog života podrži i pospješi:
– razvoj lokalne zajednice
– ekonomski razvoj i poduzetništvo
– kreiranje novih i održavanje postojećih radnih mjesta
– te uslova stanovanja i rast životnog standarda porodica sa niskim primanjima.
Broj LIDER-ovih zadovoljnih klijenata, postignuti efekti na polju razvoja zajednice, ekonomije i poduzetništva, poboljšanja životnog standarda, te brojne uspješne priče klijenata, dokaz su LIDER-ovih nastojanja da u poslovanju bude puno više od finansijske institucije, odnosno institucija odgovorna prema društvu, zajednici i klijentima. LIDER je već dugi niz godina primjer finansijske institucije koja u svom radu poštuje principe društveno odgovornog poslovanja i veliku pažnju posvećuje razvoju zajednice u svim segmentima. Svojih sedamnaest godina postojanja LIDER je obilježio nizom uspješnih projekata podrške lokalnim sportskim klubovima i udruženjima građana koja promoviraju afirmaciju mladih i njihovo angažovanje kroz sport, društveno korisni rad i volonterizam, kulturnim manifestacijama, ekološkim akcijama, te pomoći ugroženim kategorijama stanovništva na cjelokupnom

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO