MJEŠTANIN OTKRIVA TAJNU STARU 10 GODINA: “Mačka nam pokazala gdje je zakopana mala Marija; Mjaukala je na iskopanoj humci”

Tražili smo malu Mariju Jovanović (8) na imanju Mladena Ogulinca kad smo vidjeli mačku kako mjauče na svježe iskopanoj humci.

Policajac je razgrnuo tu zemlju i vidjeli smo Marijinu ruku, kaže Ilija Jovanović.

– Prošlo je tačno deset godina otkad je Mladen Ogulinac (52) silovao i ubio malu Mariju Jovanović (8), ali taj dan kad smo našli njeno tijelo u Mladenovom dvorištu nikad neću zaboraviti… Jedan policajac, Marijin otac Slobodan i ja tražili smo je na Mladenovom imanju, kad smo vidjeli mačku kako stoji na svježe iskopanoj humci i uporno mjauče. Policajac je prišao toj humci, razrgrnuo je zemlju i ugledali smo malu Marijinu ručicu, ispričao je Ilija Jovanović iz Starih Ledinaca, prisjećajući se stravičnog zločina od 26. juna 2010. godine.

Htjeli da sruše kuću

Ilija kaže da je taj zločin još u živom sjećanju svih mještana Starih Ledinaca, a na to ih svakodnevno podsjeća i Ogulinčeva napuštena kuća. U nju deset godina niko nije kročio, zarasla je u drveće, šiblje i korov i izgleda kao iz nekog horor filma.

– Mještani su u više navrata tražili da se kuća sruši, ali to nije bilo moguće uraditi. Poslije zločina Mladenova sestra Vesna, koja je takođe živjela u toj kući, otišla je iz sela. Neki kažu da je pobjegla, a neki pričaju i da su je otjerali iz sela. I ona je poslije završila u bolnici, psihički je oboljela i tamo je umrla. Za sobom je ostavila sina, ali njega sam vidio možda jednom ili dva puta kad je nakratko svratio u selo – priča Ilija.

On dodaje da se nedavno u Ledincima pojavio jedan čovjek koji je želio da kupi Mladenovu kuću.

– Raspitivao se da li je tu zemlju naslijedio Ogulinčev sestrić, ali ispostavilo se da plac zapravo pripada nekoj Mladenovoj rođaci, koja je umrla, pa se sada i ne zna kome pripadaju zemlja i ta prokleta kuća – objašnjava Jovanović, koji nije u rodbinskim odnosima sa ubijenom Marijom.

Podsjetimo, Ogulinac je kobnog dana oteo osmogodišnju djevojčicu iz komšiluka, odveo je u svoju kuću, gdje joj je puštao po*no-filmove i brutalno je silovao. Kad mu je dijete reklo da će sve ispričati majci, monstrum joj je nabio maramicu u usta i ugušio je, a telo je zatim zakopao u plitkom grobu u svom dvorištu i pobjegao.

Mještani Ledinaca odmah su posumnjali da je Mladen oteo djevojčicu, pošto je bio na zlom glasu u selu. Nakon što je Marijino tijelo pronađeno u Mladenovom dvorištu, počela je velika potraga za monstrumom, u kojoj su učestvovali policajci, ali i skoro svi mještani Ledinaca. Pripadnici Žandarmerije ubrzo su uhvatili Mladena i jedva ga spasli linča ogorčenih mještana.

Umro u zatvoru

Možda vam se svidi

Leave A Reply