Mirza Mušija u hit komediji "Državni lopov"

Pozorišni hit, komedija DRŽAVNI LOPOV, kreće na novu turneju po Crnoj Gori. Naime, od 20.-24. oktobra, ekipa predstave će gostovati u pet crnogorskih gradova i to:

BERANE 20. oktobar;
PLAV, 21. oktobar;
BIJELO POLJE, 22. oktobar;
NIKŠIĆ, 23.oktobar;
ROŽAJE, 24. oktobar.

“Državni lopov”, je predstava. koju su prema tekstu Fadila Hadžića, čuvenog hrvatskog komediografa, uradila trojica akademskih obrazovanih glumaca – Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Adem Smailhodžić. Inače, ovo troje akademaca sa velikim uspjehom već devet godina igra ovu predstavu. Osim u bh. gradovima, “Državni lopov” je izveden i na turnejama u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Predstavu je do sada gledalo više od deset hiljada ljudi. “Državni lopov” je komedija koja konotira sa aktuelnim prilikama u bh. društvu. Priča je to o dvojici zatvorenika koje je sudbina dovela u istu ćeliju, od kojih je jedan – Marko, državni lopov, bivši ali i budući političar, a drugi – Kiki, sitni lopov, ženidbena varalica. Ono što ih spaja je Veronika, žena koja je prevarila obojicu i koja ih je smjestila u zatvor a da toga nisu svjesni. Naravno, neodvojiv dio ove priče je i zatvorski čuvar, Jozo! Zatvor i ljudi koji nemaju skoro ništa zajedničko tako postaju priča o nama samima.

Predstava je nakon devet godina doživjela i jednu glumačku izmjenu. Naime, Jozu, čuvara zatvora, igrat će glumac Mirza Mušija.

Možda vam se svidi

Comments are closed.