Mirsad Hadžikadić poziva na okupljanje opozicije i masovne proteste u Sarajevu

Popularno

Povezano


“Predlažem da se sve opozicione snage okupe u Progresivni građanski blok i poraze snage podjele na izborima 2022. godine”, napisao je Hadžikadić na društvenim mrežama.
Također, poziva te stranke da zajedno organizuju masovne proteste 30. maja na godišnjicu protesta “Dosta je bilo šutnje” u Sarajevu 2020. godine, ukoliko zdravstvena situacija u državi to omogući. prenosi “Klix”
“Vremena nema mnogo. Država nas zove upomoć. Nadam se da ćemo imati snage i odgovornosti da odgovorimo tom pozivu”, naveo je Hadžikadić.
On je objasnio da dvadeset pet godina u BiH vladaju stranke koje se samodeklarišu kao nacionalne, ali su svojim djelovanjem pokazale da rade isključivo za vlastite interese. Dokazalo se, tvrdi, da one ne mogu graditi uspješno, pravedno i progresivno društvo.
“Rezultati njihove vladavine su korupcija, nepotizam, narušena privreda, politizirano pravosuđe, podjele po etničkim i vjerskim osnovama, šovinizam kao dominantna ideologija i nesposobnost da se nabave vakcine i zaštite građani”, smatra, između ostalog, lider Platforme za progres.

- Marketing -

Najnovije