Povezano

Mira Furlan u autobiografiji otkrila da ju je silovala poznata javna ličnost


Čuvena glumica Mira Furlan koja je preminula lani u 65. godini života, otkrila je u svojoj autobiografiji kako je nekoliko puta bila žrtva silovanja.

- Marketing -

Mira je više puta bila žrtva zlostavljanja, a sve je zabilježila u odlomcima svoje knjige “Voli me više od svega na svijetu” koju je završila neposredno prije smrti.

Odlomci su danas objavljeni na stranici javniservis.net koja je odlučila iskoristiti nedavno pokrenutu kampanju #NisamPrijavila, putem koje žene iznose razloge zbog kojih nisu prijavile zlostavljanje.

Između ostalog stoji i kako se jednom naspram Mire, dok se tuširala u zajedničkoj kupaonici, našao muškarac koji ju je, nakon što je pobjegla, nazvao rasistom.

“Oči su mi zatvorene. Uživam u toploj vodi na koži. Iznenada me neko hvata za ramena. Otvaram oči, do mene u tušu je veliki, goli muškarac. Vrištim i guram ga van. Pokušava me savladati, ali moji ga krici otjeraju i on me pušta. Bježim iz tuša. Trčim na ulicu pokušavajući prekriti svoje golo, mokro tijelo malim ručnikom koji sam uspjela u zadnji čas zgrabiti u tušu”, opisala je u odlomku.

Mira je objasnila i kako je imala poriv objasniti tom muškarcu kako ne bježi zbog rasizma nego samog čina, a dodala je i kako je taj incident nije posebno ponizio.

“Smatrala sam ga još jednom avanturom, još jednom opasnom stuacijom koju sam vrlo spretno uspjela izbjeći”, stoji u knjizi.

Glumica je opisiala i kako se već susrela s mogućim seksualnim nasiljem i prije, kada je imala samo šesnaest godina.

Objasnila je kako je tada spasilo što je bila “previše čudna” te da su je napadači uočivši to, pustili.

Ipak, tvrdi kako joj ta karakterizacija nije pomogla kasnije.

- Marketing -

Najnovije

Popularno