Ministrica Turković oštro reagovala na izjavu hrvatskog predsjednika: “Niko u BiH ne želi, niti pokušava slomiti nikoga, Zoran Milanović daje zapaljive izjave”

Popularno

Povezano– Niko u Bosni i Hercegovini ne želi niti pokušava slomiti nikoga. Naprotiv. Institucije BiH na stolu imaju 14 prioriteta Evropske komisije i Program reformi za NATO – poručila je

Istaknula je da Milanović daje zapaljive izjave koje samo otežavaju reforme i evropski put BiH.

- Marketing -

-Dok Vlada Republike Hrvatske traži informacije od Ministarstva vanjskih poslova BiH o aerodromu kojeg u Trebinju planiraju graditi vlasti manjeg bh. entiteta uz pomoć Vlade Srbije, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, daje zapaljive izjave koje samo otežavaju reforme i evropski put BiH.

Niko u Bosni i Hercegovini ne želi niti pokušava slomiti nikoga. Naprotiv. Institucije BiH na stolu imaju 14 prioriteta Evropske komisije i Program reformi za NATO.

U vrijeme kada Milorad Dodik blokira rad tih institucija zato što je zakonom zabranjeno negiranje genocida i slavljenje ratnih zločina, od evropskih lidera među koje se ubraja i Milanović, građani BiH očekuju podršku reformama, evropskom putu i funkcionalnosti države, a ne blokadama, ucjenama i opstrukcijama.

-Uvjerena sam i da većina građana Republike Hrvatske od Milanovića očekuje i želi da se sa poštovanjem odnosi prema državnicima susjednih država koji su izabrani na demokratskim izborima, a koje poštuju i priznaju i sve evropske i međunarodne institucije – napisala je Turković.

- Marketing -

Najnovije