Povezano

Ministrica Ankica Gudeljević u Novom Sadu na svečanosti inauguracije Novog Sada za europsku prijestolnicu kultureMinistrica  Ministarstva civilnih poslova BiH,  Ankica Gudeljević, nazočila je centralnoj svečanosti inauguracije Novog Sada za europsku prijestolnicu kulture za 2022.godinu. U Novom Sadu se tim povodom održava niz kulturnih manifestacija koje su okupile najviše dužnosnike za oblasti kulture iz europskih zemalja.  

Ministrica Gudeljević, održala je i bilateralni sastanak sa potpredsjednicom Vlade Srbije i ministarkom kulture i informisanja Majom Gojković. tokom sastanka,  izvršen je kratki rezime dostignute razine kulturne suradnje između dvije susjedne zemlje,  zatim je dogovoreno da se dodatno afirmiše  rad Zajedničkog odbora za kulturnu suradnju. Srbija i Bosna i Hercegovina deluju zajedno kroz niz medjunarodnih odbora i  imaju suradnju na  nekoliko važnih aktivnosti sa  zadatkom zaštite zajedničkog kulturnog naslijedja. Uska suradnja se ostvaruje na zaštiti nekropola stećaka i konzervaciji i očuvanju mosta Mehmed-paše Sokolovića, jer su oba kulturna dobra na UNESCO listi zaštićene kulturne baštine.

- Marketing -

Ministrica Gudeljević je prisustvovala i radu Upravnog odbora Foruma slavenskih kultura, gdje je imala izlaganje u kojem je obrazložila poziciju i status Bosne i Hercegovine u ovoj medjunarodnoj kulturnoj organizaciji.  Također je održala i bilateralne sastanke sa direktoricom Foruma dr. Andrejom Rihter, te predstavnicom Republike Hrvatske u Forumu.

Dogovorena je i posjeta potpredsjednice Vlade Srbije  i ministrice kulture i informisanja Maje Gojkovic Bosni i Hercegovini.

 

- Marketing -

Najnovije

Popularno